“Edhe adoleshentët janë të rrezikuar”, mjekët: Gjendja inflamatore e lidhur me Co-vid-19 i prek të gjithë grupmoshat

“Edhe adoleshentët janë të rrezikuar”, mjekët: Gjendja inflamatore e lidhur me Co-vid-19 i prek të gjithë grupmoshat

Mjekët në Amerikë besojnë se gjendja inflamatore e ngjashme me sëmundjen e quajtur “Kawasaki” e shkaktuar nga koronavirusi mund të prekë edhe adoleshentët dhe të rriturit deri në moshën 20 vjec. Mediat e huaja bëjnë me dije se pacientet e infektuar me kronavirus kishin zhvilluar antitrupa disa javë pasi ishin infektuar. Mjekët besojnë se gjendja hiper-inflamatore, e cila i ngjan sëmundjes Kawasaki, është një përgjigje imuniteti e vonuar ndaj infeksionit hаре раmјеn mëроѕhtë dhe ѕhiкоје tê рlоtë.

Leave a Reply